Sebelum ini pihak polis meny.iasat majlis tahnik dianjurkan seorang penyanyi tersohor tanah air yang dikatakan tidak mematuhi p.rosedur o.perasi standard (SOP).

Ketua Polis Daerah Ampang, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak, berkata si.asatan dijalankan selepas pihaknya menerima satu l.aporan mengenai majlis itu.

“Kita mengesan l.aporan disiarkan sebuah portal berita berhubung rasa tidak puas hati netizen berkaitan majlis tahnik dianjurkan seorang selebriti tanah air di kediamannya di Bukit Antarabangsa, Ampang.

akhlrnya datuk sitinurhaliza dan suami kena k0mpaun 10k ini pulajumlah untvk tetamuvvip yang laln 60af42047c7c1
Akhlrnya. Datuk Siti Nurhaliza Dan Suami Kena K0mpaun 10K. Ini Pula Jumlah Untvk Tetamu VVIP Yang Lain 4

“Terdapat juga beberapa gambar di dalam l.aporan berita terbabit menunjukkan kehadiran beberapa orang kenamaan (VVIP) dan penceramah agama terkenal ke majlis itu.

“Laporan itu juga mendakwa VVIP dan penceramah jemputan hadir ke majlis tanpa kelulusan dari pihak polis untuk merentas negeri atas alasan mereka tinggal di luar Selangor,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Selain itu katanya, laporan berkenaan juga menyatakan majlis terbabit dijalankan tanpa mematuhi SOP ditetapkan.

“Sehubungan itu, kita sudah menjalankan si.asatan mengikut P.eraturan 19 P.eraturan – P.eraturan Pencegahan dan Pengawalan Pen.yakit Berja.ngkit 2021.

“Pihak penganjur majlis sudah dikenal pasti dan dipanggil untuk hadir memberikan keterangan lanjut keja.dian,” katanya.

Katanya, orang ramai dinasihatkan sentiasa sen.sitif dan mengutamakan SOP dalam sebarang aktiviti yang dijalankan.

Terdahulu, turut tular di media sosial beberapa gambar berkaitan gambar majlis tahnik bersama majlis akikah yang diadakan penyanyi, Datuk Seri Nurhaliza selepas melahirkan anak keduanya, Muhammad Afwa.

akhlrnya datuk sitinurhaliza dan suami kena k0mpaun 10k ini pulajumlah untvk tetamuvvip yang laln 60af4204e4906
Akhlrnya. Datuk Siti Nurhaliza Dan Suami Kena K0mpaun 10K. Ini Pula Jumlah Untvk Tetamu VVIP Yang Lain 5

Antara VVIP yang dikatakan hadir pada majlis yang diadakan pada Khamis lalu itu adalah Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri serta penceramah Ustaz Azhar Idrus, Ustaz Don Daniyal dan Ustaz Iqbal.

Terdapat segelintir netizen tidak berpuas hati dan mempersoalkan kehadiran menteri dan penceramah yang dikatakan merentas negeri semata-mata untuk menghadiri majlis berkenaan dan mend.akwa Siti Nurhaliza tidak sens.itif dengan si.tuasi semasa.

Ini Jumlah Yang Kena

Penyanyi Datuk Seri Siti Nurhaliza dan suami, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa masing-masing dikenakan k.ompaun RM 10,000 kerana ga.gal mematuhi p.rosedur o.perasi s.tandard (SOP) ketika majlis tahnik anak keduanya, awal Mei lalu.

akhlrnya datuk sitinurhaliza dan suami kena k0mpaun 10k ini pulajumlah untvk tetamuvvip yang laln 60af4205595d1
Akhlrnya. Datuk Siti Nurhaliza Dan Suami Kena K0mpaun 10K. Ini Pula Jumlah Untvk Tetamu VVIP Yang Lain 6

Ketua Polis Selangor, Datuk Arjunaidi Mohamed, berkata Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri dan penceramah Ustaz Azhar Idrus, Ustaz Don Daniyal dan Ustaz Iqbal turut dikenakan k.ompaun sebanyak RM 2,000 setiap seorang.

Kredit : BHOnline viaa om

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Faceboo

Previous articleAkibat raya sakan l4nggar SOP… Akhirnya keluarga besar Norman Hakim, Abby Abadi dik0mpaun
Next article“Sangap Ni, Dah Lah Duduk Rumah, Remote Pulak Rosak,” – Shuib ‘Membebel’, Tapi Lihat Apa Reaksi Siti Sarah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here