Setiap manusia yang berny4wa pasti akan berhadapan dengan kematian, dan kita sebagai hambaNya perlu bersedia apabila dijemput malaikat m4ut. Seperti perkongsian seorang lelaki yang dikenali sebagai Fazefrazzel, di Twitter, menceritakan pengalamannya kehilangan insan yang tersayang iaitu ayahnya sendiri

adik abah dah takde lelaki menyesal silent telefon sampai lambat tengok arwah ayah 5fcafc3280b62

Menerusi tweetnya, menceritakan pada mulanya dia sudah berasa tidak sed4p hati dan bapanya ketika itu sedang mendapat rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU). Ketika kejadian, dia berada di Kedah manakala keluarganya menetap di Pulau Pinang. Sebelum ini, telefonnya diletakkan di dalam mood silent kerana tidak mahu dig4nggu.

Namun, ketika arw4h ayahnya meniinggal dunia dia menerima 20 dan 16 missed call daripada ahli keluarganya bagi memberitahu ayahnya sudah dij3mput Ilahi. Ibunya sempat memberi pesanan supaya dia berhati-hati pulang ke kampung.

adik abah dah takde lelaki menyesal silent telefon sampai lambat tengok arwah ayah 5fcafc32c1c7c

Tidak hanya panggilan, ahli keluarganya turut menghantar pes4nan menerusi Whatsapp bagi memberitahu akan berita tersebut. Ibunya turut menyangka dia sedang tidur ketika itu, dan mahu menunggu sehingga dia bangun dari tidur. Terkejut dengan berita tersebut, dia lantas bergerak balik ke kampung untuk melihat jen4zah ayahnya buat kali yang terakhir.

adik abah dah takde lelaki menyesal silent telefon sampai lambat tengok arwah ayah 5fcafc330c150

Jelasnya lagi, kakaknya dari Kuala Lumpur sampai terlebih dahulu berbanding dia yang berada di Kedah. Tambahan pula, dia agak ‘menyes4l’ kerana silent telefon bimbitnya ketika itu, jika tidak, lagi awal dia sampai untuk melihat arw4h bapanya. Di hujung tweet tersebut, dia sempat meluahkan rasa rindu yang terpend4m selama ini kepada arw4h ayahnya.

https://twitter.com/fazefrazzel/status/1334543910643752961?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1334543910643752961%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.diaridunia.com%2F2020%2F12%2F05%2Fadik-abah%2F

Perkongsian tersebut telah meraih 10.6k retweet dan 27.1k likes, menerusi ruangan balas rata-rata warganet bersimpati dengan apa yang terjadi kepadanya dan mendoakan supaya arwah ayahnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Al-Fatihah.

Sumber: Fazefrazzel

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: OHBULAN

Previous articleKahwin dah lama tapi tak ada anak, wanita kongsi kisah dim0mok pantang l4rang makcik-makcik…
Next articleNiat Mahu Bantu, Tapi Suhaimi Saad Tiba-Tiba Minta Bayaran RM5OOO. Inteam Terpaksa Dedah Satu Persatu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here