“Ada Kudrat, Tenaga Yg Dkorbankan..” – Adi Putra Berucap, Sekali Yayan Ruhian Berbusana Melayu Menarik Perhatian Ramai

Menerusi satu klip yang menceritakan sebuah filem yang akan menggemparkan satu Malaysia iaitu filem Mat Kilau arahan Syamsul Yusoff menjadi bualan ramai kerana filem tersebut merupakan filem klasik yang dicampur dengan filem aksi yang menceritakan perjuangan Mat Kilau meenentang musuh. Filem yang dilakonkan oleh para artis yang begitu mantap seperti Adi Putra, Yaya Ruhian, Fattah Amin dan ramai lagi membuatkan para penonton tidak sabar menunggu filem tersebut ditayangkan di pawagam.

Filem aksi ini yang menceritakan perjuangan Mat kilau di Pahang menentang British dan musuh yang memberi seribu satu pengajaran dan tauladan diadaptasikan dalam sebuah filem yang bertajuk Mat Kilau. Filem yang menggunakan seoenuhnya bahasa ibunda dan kata kata yg terus mencengkam ke hati pertiwi dibicarakan dalam filem tersebut. Mengikut sumber dari klip rakaman tersebut,filem Mat Kilau dikatakan persis seperti filem antarabangsa iaitu filem ‘End Game’ dan jika terlalu menghayati filem tersebut, para penonton bakal mengalirkan air mata kerana lakonan para artis dalam filem Mat Kilau begitu mantap dan sangat teliti akan setiap ‘scene’ dalam filem tersebut.

Lihat video dibawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Terdapat beberapa komen yang diberikan seperti :

@BILLY:harap nanti syamsul yusof buat movie pasal hang tuah lak . bagi M Nasir jadi Hang tuah!

@Me zen:”jangan sampai bangsaku tiada negara” -mat kilau

@Jefry&Amira:Syamsul ni mmgla sumpah dia pandai sgt2 buat movie

@@POISON-D-DRAGON:mat kilau..tok kami..saya anak jati pahlawan mat kilau pulau tawar jerantut..dkt je rumah sya dgn kbur tok kilau

@tundahliawanlokma:yesss terbaiikkk saya suka filem² sebegini dari filem cinta² yg tkde matlamat

@Siti Noraisyah:Rakyat Malaysia wajib tgk filem ni, lebih² lagi anak muda supaya tahu & hayati perjuangan Mat Kilau & masyarakat tanah Melayu dulu².

@MASTERPIECE:Syamsul punya filem tk pernah mengecewakan lagi..

@₴Ɇ₦₱₳ł:akhirnya ade pun pasal menentang penjajah british film yg mcm ni x bnyk n kebnykkan film pasal lawan kominis

@Noor Azam523:aku sokong Filem sejarah mcm ni harap filem sejarah mcm ini harus di teruskan mass masa akan datang

@merchantnavy:Lama sangat dah tunggu film2 macamni, memang terbaik lah, finally someone really did it

Sebelum ini, Adi Putra juga turut memberi ulasan mengenai pembuatan filem aksi tersebut:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Dalam kenyataan pelakon tersebut, filem tersebut merupakan sebuah filem aksi dan sememangnya akan ada kecederaan until memghasilkan satu kualiti untuk ditayangkan kepada para penonton. Setiap emosi dan lakonan yang diberikan benar benar menguji tahap fizikal dan mental para pelakon. Semoga filem Mat Kilau bakal menjadi sebuah filem yang tersohor di Malaysia mahupun di luar negara.

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok dan Instagram

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*