B3ngang Makanan Sampai Tak Cukup, Wanita Ini Tak HaIalkan Bayaran Lebih RM2 Utk Rider

PEK3RJAAN sebagai r1der pengh4ntar b4rang atau makanan bukanlah sesuatu yang as1ng lagi di negara ini.

Malah, pelbagai kis4h suka dvka dalam kerjaya itu ser1ng tul4r di media social sehingga mendapat perhatian n3tizen.

Kali ini, seorang rider diken4li sebagai Khairul Haffendy Othman turut mer4ih perh4tian ramai selepas berkongsi mesej yang diterimanya daripada seorang pelanggan.

Menurut mesej Wh4tsapp itu, seorang pel4nggan memaklumkan dia tidak mengh4lalkan w4ng yang telah dibay4rnya kerana makanan yang dihantar pemuda itu tidak mencukupi.

“Dik, kak tak halalkan duit terlebih kak bagi. Sebab makanan tak cukup. Call center pun tak dapat,” tulis pel4ngan itu kepada Khairul Haffendy.

Tidak cepat mel3nting, pemuda itu bagaimanapun membalas mesej berkenaan dan menjelaskan dia hanyalah seorang rider dan sama sekali tiada kaitan dengan kerja-kerja penyediaan makanan itu.

“Kak saya hantar yang mana kedai bagi kak,” tulisnya.

Lebih mengejutkan, Khairul Haffendy turut memberitahu wanita itu bahawa dia sudah menyedekahkan wang sebanyak RM2 yang tidak dihalalkan wanita itu ke tabung sebuah masjid.

“Kak terima kasih kerana tak halal duit RM2 kak tu.“Duit tu nanti saya masuk tabung maasjid kak.“Saya tak mahu r0sak rez3ki saya dengan famili,” balasnya.

Bukan sekadar omong kosong, dia selepas itu turut menghantar gambar tabung besi Masjid Sembilang Seberang Jaya, Pulau Pinang sebagai bukti kata-katanya kepada wanita itu.

Paparan perbualan itu kemudiannya turut dimuat naik di fesbuk miliknya sehingga meraih hampir 5,000 perkongsian.

Malah, hampir 1,000 komen turut ditinggalkan n3tizen, rata-ratanya berpihak kepada Khairul Haffendy.

Kata n3tizen, mereka simp4ti dengan nasib rider itu dan turut mengutuk keras sikap wanita berkenaan.

“Kak RM2 je, bukan RM2,000 mahupun 2 juta. Otak kak tu tertinggal kat perhent1an bas mana yang terlupa nak fikir benda kecil macam ni?

“Makanan tak cukup? Dia ingat rid3r tu masak sendiri ke apa?

“Makanan jadi d4rah d4ging. Macam mana s4kit h4ti pun, jangan berk1ra sangat,” tulis beberapa n3tizen.

Sumber: wowberita via caramohon

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://sinetronmalaya.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *