“Pakai berlapis-lapis selimut pun tetap sejuk..” Gara2 Ikut petua netizen… isteri Tajul hampir bent4n!

GARA-GARA mengikut petua netizen, isteri kepada penyanyi Tajul Ariff iaitu Nurul Shamieza Eddie yang baru bersalin anak kedua mengalami dem4m panas yang teruk pada malam Isnin.

Menceritakan pengalaman itu, Nurul Shamieza berkata, ramai netizen yang berkongsi tip selepas dia bertanya tentang cara untuk mengurangkan peny4kit kuning pada anaknya yang baru berusia 13 hari.

Kata Nurul, dia akhirnya terpengaruh untuk mencuba minuman air tin sengkuang cina dan meminta suaminya untuk membeli di kedai serbaneka berhampiran.

“Semalam Ica (merujuk dirinya) dem4m panas, sejuk sampai ke tulang dan hampir bentan sebab ikut salah satu tip orang.

“Semalam ramai gila bagi tip turunkan kuning baby. Saya pilih satu petua.

“Yaa… air tin sengkuang cina, Ica suruh husband beli dekat kedai. Masa minum tu okey je.

Nurul berkongsi cerita di Instastory pada Selasa.

“Lepas balik rasa lain macam nak pitam. Start pukul 9-10 malam sejuk gila badan macam bukan dem4m biasa ya.

“Lebih teruk pakailah berlapis-lapis selimut ke apa sejuk tu tetap tembus!” ujarnya.

Selepas itu, Nurul berkata, suaminya turut berasa bimbang dengan keadaan itu dan cuba menggunakan petua untuk meredakan dem4m.

Lebih teruk pakailah berlapis-lapis selimut ke apa sejuk tu tetap tembus!

NURUL

ISTERI TAJUL

Kata Nurul, Tajul memberinya nasi dikepal bersama bawang putih bakar bagi membuatkan badan berasa panas.

“Cuak laki aku, lepas tu dia dapat petua redakan dem4m, bakar bawang putih dan kepalkan dengan nasi putih.

“Rasa dia memang tak sedaplah tapi lepas makan terus badan rasa panas dan better sikit, ” ujarnya.

Sementara itu, Nurul turut mengucapkan terima kasih kepada suaminya yang menjaga dan berada di sisinya terutama ketika saat-saat yang penting.

Tajul bersama isteri dan dua anaknya,

Tambah Nurul, dia sudah serik untuk mencuba petua yang pelik dan membahayakan kesihatannya.

Bagaimanapun, dia tidak menafikan petua berkenaan mungkin berkesan kepada segelintir wanita berikutan tahap antibodi masing-masing berbeza.

“Terima kasih husband jaga saya semalam. Saya jarang dem4m setahun sekali pun payah. Apakan daya tulah cuba lagi petua pelik pelik!” tulisnya.

Nurul melahirkan cahaya mata lelaki secara normal pada 6 Mei lalu di sebuah pusat perubatan di Kajang, Selangor.

Pasangan ini mendirikan rumah tangga tiga tahun lalu dan dikurniakan anak sulung perempuan berusia setahun.

Sumber : Mstar

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *