Dato Aliff buat video utk rakyat Pal3stin, sekali Bonda Rozita masuk komen

Rata-rata masyrakat dunia menyatakan solidariti menyokong Pal3stine. Malaysia antara negara yang lantang dalam perkara ini sejak berpuluh-pluh tahun. Pelbagai cara digunakan oleh rakyat Malaysia dalam menyatakan b4ntahan mereka terhadap Isra3al

Dato Aliff Syukir tampi dengan video menyokong perjuangan Palestin3, namun apa yang menc.uri tumpuan, Bonda Rozita telah bertindak menegur anak kesayangannya itu kerana salah ejaan negara Pales.tine. Selain itu, Bonda Rozita juga memberi am4ran kepada Dato Aliff supaya jangan cuba buat lagu kerana rakyat Pale.stine sekarang ini tengah bersedih.

“Eja Palestin.e pun salah – nak juga joget2 arab – tarik je serban ko tu – yakin je ko kan – Mak naik hantu ko susah nanti – tak caya ko ni tup tup org sedih Pale.stine ko buat lagu pulak nanti – ko jangan ya – bab ni terang2 Mak sesah ko ..!!” komen Bonda Rozita di posting Aliff Syukri

Dalam pada itu, bendera Pales.tine yang digunakan Dato Aliff juga didapati salah kerana bendera tersebut ialah negara Sudan. Berikut info yang betul mengenai bendera negara-negara yang di kongsi oleh Amin Idris

“Just nak bagitau, yang mana bendera Pale.stin dan yang mana bendera Sudan sebab ramai yang tertukar. It’s ok tersilap, dari situ kita belajar. Semangat tu ada dah, kita seiring dengan ilmu dan kefahaman”

Dah berul4t, bus.uk takkan nak bagi orang? – Aliff Syukri

Dalam perkembangan lain Dato Aliff Meluahkan rasa kecewa dek pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) baru-baru ini, usahawan dan selebriti popular, Datuk Aliff Syukri terpaksa menanggung rugi ribuan ringgit lantaran persiapan jamuan raya yang ‘terbengkalai’.

Katanya, daging lembu dan kambing yang ditempah untuk jamuan raya bersama pekerjanya habis rosak dan terp.aksa dibuang sahaja kerana tiada siapa untuk dijamu sempena hari raya.

“Daging-daging itu semua ada yang saya buang sahaja. Dah berulat, busuk takkan nak bagi orang makan. Nak buat macam mana. Kita sebagai rakyat ikut sahaja arahan kerajaan.

“Sedih memang sedih, yalah niat hendak sedekah, buat jamuan untuk pekerja akhirnya begini pula jadi. Rugi memang rugi tetapi nak buat apa lagi kan? Reda sahajalah,” katanya kepada Utusan Malaysia.

Sebelum ini, Aliff pernah meluahkan kekecewaannya di Instagramnya lantaran PKP 3.0 kerana sudah membuat persiapan awal dalam perancangannya untuk menjamu tetamu.

Menurut selebriti media sosial itu, dia sudah menempah seekor lembu dan lima ekor kambing untuk menjamu pekerjanya terutama golongan bujang yang tidak dapat pulang beraya di kampung.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: trrendingsangat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *