“Walaupun Lofa dah berpunya, abang tetap support Lofa..” – Ada Apa Dgn Status Suhaimi Saad

Tindakan usahawan dan selebriti popular, Neelofa yang menawarkan bantuan bagi menyelesaikan komp4un RM50,000 disambut baik oleh peniaga burger Wan Mohd Faisal Wan Kadir, semalam.

Bagi penyanyi Suhaimi Saad pula, dia menyatakan sokongan penuh kepada bekas pengacara MeleTOP itu kerana mempunyai rasa empati terhadap nasib Wan Mohd Faisal atas kesalahan berniaga melebihi had masa.

Menerusi laman Instagram, bekas anggota kumpulan In-Team itu berkongsi sebuah paparan skrin berita mengenai isu berkenaaan dan menyuarakan pendapat peribadinya di ruangan kapsyen.

“Walaupun Lofa dah berpunya, abang tetap support Lofa. Sebab Lofa ada otak dan hati,” tulisnya.

Menerusi penulisan tersebut, dia juga membuat perbandingan antara sikap Neelofa dan segelintir pemimpin dengan mendakwa mereka memikul jawatan serta tanggungjawab sambil lewa.

“Time pilihan raya bukan main berjanji. Nak tegakkan Islam lah. Nak tegakkan keadilan lah. Nak bela Melayu lah. Nak bela rakyat lah.

“Kau ingat hidup dan jawatan kau tu main² ke.. rakyat akan tuntut tau tak. Tuhan akan balas,” luahnya.

Tangkapan skrin Cari Forum, dari tahun 2018

SS sayang Neelofa, tapi lebih sayangkan isteri

Abang tunggu…

Kecewa pilih PU?

Sebelum ini, tular di media sosial kisah mengenai Wan Mohd Faisal yang didatangi beberapa anggota polis ketika menyiapkan tempahan pelanggan di hadapan rumahnya di Kampung Rambutan Rendang, Kota Bharu.

Dalam masa sama, Neelofa nafi menyindir peniaga itu dengan berkongsi gambar berserta kapsyen, ‘moreh burger malam ni meh’ selepas didenda RM60,000 kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) sewaktu majlis akad nikahnya, bulan lalu

“Moreh burger malam ni meh, ” tulis Neelofa ringkas, dan disertai dua emoji ‘ketawa’.

Menyedari perkara itu menimbulkan salah faham banyak pihak, Neelofa atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor, 32, memadam foto berkenaan yang didapati diperoleh daripada enjin carian Google.

Malah dia tampil menjelaskan perkara sebenar.

Neelofa memuat naik paparan skrin bukti perbincangannya bersama pengurusan.

Isteri kepada Pencetus Ummah (PU) Riz atau Haris Ismail ini berkata, dia tidak berniat untuk menyindir mana-mana pihak termasuk peniaga berkenaan.

Sebaliknya ujar Neelofa dia lebih awal mengarahkan peguam menghubungi individu tersebut untuk menawarkan bantuan bagi menyelesaikan bayaran kompaun terbabit.

“Ya Allah ramai salah anggap dan bersangka tidak baik, sebelum saya post gambar itu, peguam saya sudah menghubungi abang burger dan pihak polis.

”Untuk tanyakan detail tentang kompaun dia sebab saya minta untuk bantu selesaikan bayarannya dengan izin Allah, ” tulisnya.

Ya Allah ramai salah anggap dan bersangka tidak baik, sebelum saya post gambar itu, peguam saya sudah menghubungi abang burger dan pihak polis.

Dalam pada itu, bekas pengacara MeleTOP ini juga memuat naik bukti paparan skrin mesej perbualan tentang hasratnya membantu peniaga burger tersebut.

Malah, Neelofa turut memuat naik petikan hadis berkaitan kelebihan dalam membantu orang dalam kesusahan.

Terdahulu, Neelofa serta keluarganya telah dikenakan kompaun RM60,000 kerana melanggar prosedur SOP di bawah Peraturan 19 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan pengawalan Penyakit Berjangkit 2020.

Neelofa, 32, selamat diijabkabulkan dengan pelakon dan pendakwah bebas, PU Riz, 26, di hotel di ibu negara, 27 Mac lalu.

Suhaimi Saad beng4ng dituduh guna duit i-Sinar Ina Naim buat lagu – “Aku pun ada KWSP, royalti, bisnes dan duit upah urut

PERKONGSIAN penyanyi Suhaimi Saad mengenai dia bakal muncul dengan sebuah album nasyid bersama isterinya iaitu Ina Naim dan anak-anak mereka mengundang kritikan netizen.

Suhaimi menerusi laman Facebook miliknya berkongsi paparan skrin komen daripada individu yang mendakwa dia menggunakan wang daripada program i-Sinar milik isterinya untuk pembikinan lagu.

Malah, individu tersebut juga mengungkit kisah lama bekas anggota kumpulan nasyid Inteam itu yang tidak membenarkan anak-anak bersekolah.

Yang ni nak tumpang glamour ke nak mintak surat saman?

“Guna duit i-Sinar bini buat lagu… dah la tak bagi anak-anak sekolah,” kata individu tersebut.

Suhami turut memuat naik paparan skrin akaun laman Facebook berserta foto profile individu tersebut di laman sosial miliknya.

Enggan melatah, Suhaimi memberi amaran kepada individu tersebut yang dianggap ingin menumpang popularitinya.

“Yang ni nak tumpang glamour ke nak mintak surat saman?”

“Aku pun ada KWSP, royalti, bisnes dan duit upah urut… walaupun” tulisnya.

Suhaimi kongsi paparan skrin mesej individu tersebut.

Sebelum ini, penyanyi berusia 41 tahun itu memberitahu dia kini sedang menyiapkan sebuah album gandingan suaranya dengan Ina Naim dan anak-anak mereka.

Menurut Suhaimi, album yang bakal diterbitkan pada awal Ramadan tahun ini mengandungi 10 lagu termasuk sebuah zikir itu akan dijual pada harga RM30 berserta caj penghantaran.

Suhaimi dan Ina mendirikan rumah tangga pada Ogos 2007 dan dikurniakan empat cahaya mata aitu Ehmad Hadie Elfardie, 13; Sallman El-Khoyri, 11; Phyrosh Elfadwah, 9, dan Nurlayla Elghufrony, 7.

Menerusi laporan mStar pada 6 November tahun lalu, Suhaimi memaklumkan dia menghidap sakit mata kronik sejak 2019 dan memerlukan bantuan isteri untuk melakukan urusan harian.

Suhaimi yang kini menetap di Kelantan bersama keluarganya juga mendapat bantuan daripada wakil komuniti Kubang Kerian.

Sumber: Instagram Suhaimi Saad , Cari Forum via http://trendingsangat.pw/

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *