[Video] Nampak Gadis Jual Makanan Tidak Berhenti ‘Bergerak-Gerak’ Bawah Khemah

Demi mencari sesuap rezeki untuk anak-anak di rumah, pastinya kita akan cuba berusaha sehabis baik biarpun terpaksa ‘tebalkan’ muka buat apa-apa sahaja.

Ada orang sanggup memakai maskot badut dan membuat aksi humor di tengah panas terik, semata-mata nak tarik perhatian orang awam. Ada juga yang tidak segan menjaja kuih dari kedai ke kedai.

Selagi mana namanya kegigihan, selagi itulah segala apa yang ada di tangan akan dimanfaatkan sepenuhnya.

Begitulah yang dilakukan oleh seorang kakak ini apabila beliau sangat ‘tidak duduk diam’ mempromosi jualannya agar dibeli orang.

Situasi sebak ini disaksi dan dirakam sendiri oleh novelis terkenal tanah air, Hilal Asyraf dalam satu kejadian baru-baru ini, dipercayai berlaku di sebuah stesen minyak di Johor.

Mari ikuti perkongsian ringkas ini.

Tertarik dengan kesungguhannya, saya ajak isteri beli

Saya bukan penggemar donut. Tapi tadi isteri saya beli dua baris donut ni.

Saya dah makan satu, donut dengan topping coklat.

Donutnya gebu, toppingnya tak terlalu manis & over bagi saya – jadi saya suka.

Isteri saya komen, rasa donut akak ni setanding dengan Dunkin’ Donuts.

ANTARA KOMEN NETIZEN

“Kesian bila tengok orang meniaga tapi takda yang membeli..”

“Biasal lelaki auto kalah dengan seller perempuan”

“Semoga semua orang yang tengah cari rezeki sekarang dilimpahkan rezeki yang melimpah limpah Amin”

“Saya perasan jugak dekat parit raja, batu pahat ada penjual sushi siap pakai maskot beruang lagi nak tarik pelanggan kat tepi jalan. Rasa kesian juga, tapi saya pulak bukan penggemar sushi”

Sumber : Siakap Keli

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *