[VIDEO] “Polis tercegat jee” – Drama Dikr1tik Teruk, Netizen ‘Tepuk Dahi’ Tengok Babak Tak Logik

Gandingan Intan Najuwa dan Redza Rosli dalam drama adaptasi novel Tak Sempurna Mencintaimu hasil penulisan Rehan Makhtar mendapat perhatian ramai penonton. Drama yang ditayangkan dalam slot Akasia di TV3 itu turut menampilkan model dan pelakon, Rita Nadira sebagai watak ant4gonis.

Pejam celik, drama itu sudah dit4yangkan sebanyak 16 episod dan telah menarik perhatian netizen yang menonton selepas satu babak dikatakan tidak logik. Babak itu menunjukkan Sirat (Intan Najuwa) dicvlik oleh Mellisa (Rita Nadira) dan cuba diselamatkan oleh Taqim (Redza Rosli) sebelum pihak polis tiba.

Polis tercegat je

Namun adegan itu menjadi bualan hangat netizen di Twitter dan TikTok selepas polis yang datang untuk menangkap Mellisa itu hanya ‘tercegat’ di belakang Taqim yang dilihat cuba memujuknya. Menurut netizen, kalau ikutkan situasi sebegitu polis mungkin boleh bertindak lebih awal dengan merampas senjata digunakan Mellisa.

Scene paling tak masuk akal ni. Polis datang macam nak buang sarang lebah.”

Melalui TikTok pula, seorang pengguna telah memuat naik babak tersebut sambil mengulas dan berkata bagaimana adegan tersebut tidak logik. Katanya, boleh saja bertindak dengan memvkul Mellisa sebelum dia keluarkan pis4u namun polis pula hanya mula bertindak selepas Taqim yang r4mpas senj4ta tu.

“Ada lagi adeg4n tak logik”

Melalui ruangan komen di TikTok dan Twitter, ramai netizen mengkritik drama tersebut dan berkata selain b4bak tersebut, banyak lagi adegan yang tidak logik dalam drama Tak Sempurna Mencintaimu itu.

Contohnya, babak di mana Sirat dilanggar oleh Mellisa. Ketika itu darah dilihat hanya di bahagian kaki namun Sirat berada dalam keadaan k0ma kerana cederra p4rah. Selain itu, netizen turut berkata sound effect digunakan dalam drama terbitan Zeel Production itu juga tidak logik. Kata seorang individu di Twitter,

Sorry to said. Sound dia pun meng4rut je bunyi. Pukul kaki bunyi dush3?!?!?!”

Mungkin polis tu tengah main psikologi balik dgn Mellisa tu…

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: LOBAKMERAH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *