Wanita yang bergelar Janda ini terkejvt bila tiba-tiba besalin tanpa tahu dirinya hamiil

Setiap pasangan yang bernikah sudah pasti menginginkan kehadiran cahaya mata sebagai penyeri rumahtangga, penyambung keturunan dan meramaikan umat Nabi Muhammad SAW. Sesungguhnya itulah matlamat berkahwin pada asalnya.

Namun, setiap rezeki itu ditentukan oleh Allah SWT. Ada yang berkahwin bertahun-tahun pun namun masih belum dikurniakan rezeki itu. Ada pula yang berkahwin tidak lama sudah dikurniakan cahaya mata, begitulah manusia yang rezekinya berbeza-beza.

Namun, kejadian aneh telah berlaku di sebuah daerah di Kabupaten Cianjur, Indonesia apabila seorang wanita yang berstatus janda tiba-tiba melahirkan anak tanpa mengetahui dirinya ham1il sebelum ini.

Menurut laporan Tribun News, wanita yang bernama Siti Jainah berusia 25 tahun itu merasakan ada sesuatu yang memasuki ke dalam rahim lalu perutnya membesar. Tidak lama kemudian ia kembali normal, sebelum membesar lagi dan melahirkan seorang bayi.

“Beberapa jam sebelum melahirkan saya merasa ada yang masuk ke dalam rahim saya dan terasa saki1t. Setelah itu selama 15 minit perut saya tiba-tiba buncit dan membesar.

“Selang dua minit perut saya kembali rata dan akhirnya saya sak1it perut lalu melahirkan bayi yang berjantina perempuan,” jelasnya.

Walau bagaimanapun, sewaktu melahirkan bayi berkenaan Siti telah dibantu oleh seorang 1bidan dalam kejadian yang berlaku pada Rabu lepas.

“Jujur sehingga sekarang saya masih terkejut. Mungkin ini sudah takdir dari Allah SWT. Yang penting saya dan bayi dalam keadaan sihat,” katanya.

Khabarnya, Siti sebelum ini pernah menikah bersama seorang jejeka warganegara Agrabinta, namun jodoh mereka tidak berpanjangan dan terpaksa berpisah pada empat bulan lalu.

KOMEN NETZIEN :

Wanita bernama Muliana Sahar ini kongsi, Kalau rezeki anak tu boleh di beli di pasar ikan, tak ada lah fertility centre diwujudkn di muka bumi ini.

BILA NAK MENGANDUNG?

Soalan lazim tuk semua org yg x ada anak n yg baru berkahwin 😌

Kalau rezeki anak tu boleh dibeli dri pasar ikan, x de lah fertility centre diwujudkn dimuka bumi ini.

Akak misi nk share pengalaman akk sepanjang 5 thn akk bekerjaya misi lenggang kangkung nie 😆

Sepanjang akk keje nie, ade beberapa psngan yg akk jumpe.

5 tahun kawen.

8 tahun kawen

10tahun kawen

11tahun kawen

12 tahun kawen

16 tahun kawen.

Angka yg akk sebut kt ats nie adalah jangka masa pesakit akk baru dikurniakan cahaya mata yg pertama.

Dulu mase student, pemahaman akk..sekali je “on” terus ada anak. Rupanya tdk. Pemahaman akk meleset ke laut china selatan rupanya.🙌😅😆

Rezeki anak nie Allah yg tetapkan.

Allah akan bgi on time bila kita mampu selayaknya. 😌

Kita rancang, Allah tentukan.

Bila mak pak bawang ckp, rugi kau kawen lewat nt anak kau x ade, zuriat kau x ade, ps tu umur dah tua bangka kau masih hantar ank sekolah, kau tua2 nt kau x rehat lagi. Org lain dh beranak pinak, kau masih lagi berdua. 😌

Golongan seperti ini sila elakkan diri. Sebenarnya mereka hidup dgn hati yg x ade iman dimana mereka tdk percaya qada n qadar Allah.

Nampak cm biasa tpi hakikat, mereka miskin iman. 😌

Meh akak misi bagi cth.

Akk misi baru terima kes..mak umur 42 tahun, bapak umur 45 tahun bru dpt cahaya mata. 😌

Happy for them. Rezeki mereka.

Bgi kamu semua tu rezeki lewat sampai. Mereka dah tua baru nak ade anak kecik. Nanti penat nak jaga lah ape lah. Tu bgi kau yg tak pernah bersyukur dgn ape yg Allah beri. 😌

Dari segi positive.

Bgi akak, Allah bagi mereka anak on time dimana, kedudukan kehidupan mereka stabil dari segala sudut..ekonomi, rumah, kereta, harta semua mereka dh stabil. Mereka x perlu risau dimana mereka nak cari duit setiap bulan tuk besarkan ank mereka. Mereka x perlu pening mana nak buat overtime tmbh pendapatan, nak sediakan segala peralatan tuk anak mereka nt.

Mereka x perlukan semua itu. Kerana mereka punya segala.

Sekarang urusan mereka adalah fokus pd anak. Menjaga n mendidik anak mereka sebaik mungkin

Saat umr mereka 60 thn nt, anak mereka akan sentiasa berada bersama mereka. 😌

See.. Nampak x yg Allah tuliskan jalan takdir hidup mereka dgn baik tuk mereka.

Dari yg ade anak berderet tpi culas dlm pemberian tgjawab anak. Dari ade anak tpi anak terabai.

Stress tiap bulan, duit x cukup bagai dan yakin bila tua nt anak yg dijaga skrg akn jaga mereka balik.

Nobody knows what happen in future beb.

Allah yg pegang hati manusia. Kalau Allah nak duga hati anak tu, sekelip mata je Allah palingkan anak tu derhaka n tinggalkan kau. 😌

Ingat, setiap perkataan yg kau berikan akan dtg balik kt kau. 😌

Kebanyakkan rumah org tua dihuni oleh orang2 yg mempunyai anak berderet 😌

Biar lambat asalkan berkualiti.

Biar anak sikit, asalkan anak tu berbakti.

Setiap manusia diberikan zon masa sendiri.

Tak ade kes cepat atau lewat. 😌 Allah bgi on time.

Yg penting sentiasa muhasabah diri.

One more thing, sepanjang akk terima kes cm nie, kebanyakkan akak jumpa suami yg setia dgn isteri bertahun2 walaupun isteri x mampu lahirkan zuriat tuk dia.

Akak tabik spring dgn suami macam nie.

Gila setia punya orang.

Suami yg kahwin bukan kerana nafsu tpi kawen kerana adanya satu tanggungjawab yg perlu mereka jaga.

Semoga syurga buatmu wahai si suami n isteri. 😍💝

Btw, org yg asyik tanya soalan cm nie.. Sila muhasabah diri baik2 ya. Jaga perasaan org lain. Bukan semua org bertuah seperti kamu.

Akak doakan kpd yg belum mengandung, dipermudahkan urusan kalian dlm mencari rezeki.

Jangan menangis syg, Allah nak tgk kesabaran kalian.

Allah akan bgi tuk kalian saat kalian bersedia dlm segala hal.

Yakin dgn Allah

Akak x kawen lagi, jdi akak share pengalaman pesakit akk je

Sumber: Tribun News

Kredit : BorakDaily / Persona Pengantin

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://mediabawang.net/peknen/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *