Video Suami Solat Kena Kec4m, Sekali Abby Abadi Balas Balik Lagi Padu

Pelakon dan usahawan Abby Abadi menjawap kata-kata yang dilemp4rkan kepadanya oleh segelintir netizen yang mendakwa dirinya ri1yak apabila berkongsi satu video suaminya sedang solat di tempat jualan.

“Semalam saya kongsikan video suami solat ni kt story. Ada yang dm kata ini r1iak, menunjuk. Saya balas semula, saya kata kalau suami pos sendiri, mungkin menunjuk tapi kan saya yg pos, ALLAH lebih tahu niat seseorang tu.

“Ini IG saya. Ye saya tak sempurna. Takkan mungkin sempurna, tapi saya cakap, saya kongsi tazkirah, renungan qalbu. Ingatkan pasal solat dalam IG ni agar IG saya bermanfaat utk org lain. Jadi bila tiba2 saya padam, ada juga kenangan indah yg saya tinggalkan disini,” jelas Abby Abadi.

Menurut Abby, sangat rugi jika laman sosial hanya digunakan untuk bersembang kosong, menunjuk itu dan ini tan langsung berdakwah untuk mengingatkan kepada Pencipta.

“Bila ingatkan benda baik2, pergi mana2, apa keadaan pun mesti jaga solat, serba tak kena.. bila ajak liburan, ajak gi konsert, pergi layan benda2 meng4rut.. berpuluh2 kali post pun takpe, siap repost lagi..bila pasal solat, sentap tak tentu hala… itulah kesilapan besar kita sebenarnya. Walhal hidup ni memang untuk sebarkan agama DIA.

“Muhasabahlah..mmg tanggungjawab kita saling mengingatkan & berpesan2. Berpesan2.dgn kebenaran. Berpesan2 dgn kesabaran. Bukan sebab kita konon baik dari org lain, tp sebab nak sama2 ke syurga & bernilai disisiNYA,” tulis Abby lagi.

Tambah Abby lagi, sangat rugi jika hidup tidak solat dan menangguh-nangguhkannya kerana kita tidak akan tahu bila kita akan pergi meninggalkan dunia yang sementara ini.

Sumber : GEMPAK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *